Verrassende naam in Feyenoord-basis: Aanvallend meer kunnen brengen

Verrassende naam in Feyenoord-basis: "Aanvallend meer kunnen brengen"

17-08-2020 11:19
35

Ian Smeulers was één van de verrassende namen in de Feyenoord-defensie tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Twente. De linksback, terug van een jaar op huurbasis bij FC Dordrecht, kreeg bij afwezigheid van Ridgeciano Haps en Tyrell Malacia een basisplaats van Dick Advocaat.

Smeulers maakt officieel deel uit van Feyenoord Onder 21, maar mocht zondag dus ruiken aan het grote werk. "Elke training en elke wedstrijd die ik mee kan pakken bij het eerste elftal, zie ik als een beloning", aldus Smeulers tegen Feyenoord TV. "Ik vind dat ik beter had kunnen spelen en in aanvallend opzicht meer had kunnen brengen, maar het was toch wel lekker om minuten te maken."

Afgelopen seizoen speelde de twintigjarige Smeulers vijf wedstrijden voor FC Dordrecht. Hij kreeg pas laat een kans, omdat hij aan het begin van het seizoen tijd nodig had om terug te keren van een blessure. "Ik heb daar toch ervaring opgedaan. Het is meer mannelijk voetbal, en het is altijd goed om even bij een andere club te kijken. Maar het is mooi om weer terug te zijn en gelijk minuten te maken bij het eerste elftal, dus ik ben heel tevreden", aldus Smeulers, die nog niet durft te dromen van Eredivisie-minuten. "Ik probeer daar niet naar te kijken. Ik doe mijn ding, train hard en dan zien we wel hoe het loopt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie