Spaans gerucht: Ajax gaat voor enorme stunt en praat in het geheim met Suárez

Spaans gerucht: Ajax gaat voor enorme stunt en praat in het geheim met Suárez

17-08-2020 13:22 Laatste update: 14:02
225

Ajax is inderdaad bezig met de komst van Luis Suárez. Dat stelt een Catalaanse journalist maandag in een reactie op een scoop van het Uruguayaanse tv-programma Teledoce.

'De interesse van Ajax in Suárez klopt', laat Oriol Domenèch weten op Twitter. Domenèch is een Spaanse journalist, die in de jeugd van Barcelona speelde en jarenlang in dienst was van Mundo Deportivo. Suárez zou zelf ook openstaan voor een terugkeer naar Amsterdam.

Ajax-directeur Marc Overmars zat enkele weken geleden al met Suárez om tafel, klinkt het. De ervaren spits van FC Barcelona luisterde naar de ideeën van de Amsterdamse club. Als hij voor Ajax kiest, moet Suárez wel een forse financiële inspanning doen. In Barcelona verdient hij naar verluidt 300 duizend per week.

Suárez flirtte de laatste jaren regelmatig met Ajax. "Vorig jaar heb ik met mijn vrouw nog een bezoek aan Amsterdam gebracht. Het is een plek die mij dierbaar blijft", zei hij vorig jaar tegen Ajax Life. "En één ding zit me nog altijd dwars: de wijze waarop ik vertrokken ben." Suárez ging naar Liverpool op het moment dat hij geschorst was vanwege het bijtincident met Otman Bakkal. "Zo hoor je niet bij een club te vertrekken", zei hij daarover.

Het contract van Suárez in Barcelona loopt nog één seizoen door. De spits staat naar verluidt op de nominatie om verkocht te worden, nu Barça schoon schip wil maken na de 2-8 nederlaag in de Champions League tegen Bayern München.