Jansma doet suggestie voor Nederlands elftal: 'Samen ruim 200 interlands'

Jansma doet suggestie voor Nederlands elftal: 'Samen ruim 200 interlands'

18-08-2020 23:37 Laatste update: 19-08-2020 00:35
108

Frank de Boer en Phillip Cocu moeten het overnemen van Ronald Koeman bij het Nederlands elftal, zegt voormalig Oranje-perschef Kees Jansma. Hij ziet dat wel zitten, ondanks dat hun loopbaan in het buitenland met horten en stoten verloopt.

"Hoewel alle trainers beschadigd worden, zou ik voor een nieuwe combinatie kiezen: Frank de Boer en Phillip Cocu", zegt Jansma bij Op1. Jansma ligt het 'beschadigd' toe. "Ze worden allemaal ergens ontslagen. Ook Koeman is ontslagen bij Valencia. Onderweg gaat het ergens een keer mis. De hoofdverantwoordelijke, de trainer, wordt er dan uitgeflikkerd."

Jansma ziet het dus wel zitten. "Ik heb als perschef van het Nederlands elftal onder Bert van Marwijk met die twee mogen werken. Ze hadden een fantastische carrière als international en als trainer hun problemen gekend, maar het lijkt me voor deze generatie spelers een prima duo. Ze moeten samen uitvechten wie uiteindelijk de eindverantwoordelijkheid krijgt."

"Cocu zou je de denker kunnen noemen, zeg ik gechargeerd en De Boer spreekt het uit. Samen hebben ze de know-how van ruim 200 interlands, een enorme ervaring op het veld en goed contact met jonge spelers."