Geen debuut na Ligue 1-transfer: 'Had graag voor Ajax in ArenA willen spelen'

Geen debuut na Ligue 1-transfer: 'Had graag voor Ajax in ArenA willen spelen'

20-08-2020 07:30
26

Sven Botman wilde volgend seizoen voor zijn kans bij Ajax 1 gaan vechten, maar toen stond opeens het Franse OSC Lille voor hem op de stoep. Zijn debuut voor Ajax heeft hij nooit gemaakt, maar daar zit de verdediger niet mee.

Botman geeft aan dat hij zijn debuut voor Ajax graag had willen maken, maar toen Lille met een goed plan voor hem kwam, zette hij die ambitie opzij. "Ik had natuurlijk wel graag ooit voor Ajax in de ArenA willen spelen, maar het mocht niet zo zijn. Weet je, ik ben blij met deze stap, dus ik zit er niet heel erg mee, ofzo", begint Botman in gesprek met Voetbal International

De concurrentiestrijd in Amsterdam is komend seizoen hevig. Het was voor Botman een van de redenen om eens goed na te denken over een transfer naar Lille. Had hij anders in zijn schoenen gestaan als de concurrentie bij Ajax minder groot was geweest? "Dan was het inderdaad anders geweest", vervolgt de verdediger. "Er was wel heel veel concurrentie. Ik loop niet weg voor concurrentie, maar als er zoiets voorbij komt met een plan dat me heel erg aantrok, dan ben je denk ik gek als je dat niet doet."

Norwich City
In zijn periode op huurbasis bij sc Heerenveen was er ook interesse van Norwich City, erkent Botman. Norwich degradeerde uiteindelijk uit de Premier League. "Het had gekund, maar er waren een paar randzaken, ook met Ajax eromheen. Zij wilden uiteindelijk niet meewerken, ze hadden ook wel een plan met mij en dat plan sprak mij ook meer aan dan Norwich", sluit hij af.