FC Utrecht telt zegeningen met transferstunt: Wauw, trots dat het gelukt is

FC Utrecht telt zegeningen met transferstunt: "Wauw, trots dat het gelukt is"

21-08-2020 13:28
95

FC Utrecht-directeur Jordy Zuidam prijst zich gelukkig met de komst van Eljero Elia. De 33-jarige aanvaller tekende deze week voor twee seizoenen in Stadion Galgenwaard.

"Wauw, trots dat het gelukt is", reageert Zuidam voor de camera van RTV Utrecht. Elia had ook aanbiedingen van ADO Den Haag en clubs uit de Serie A, de Bundesliga en het Championship op zak. "We hebben er veel energie ingestoken en op het moment dat het lukt, dan ben je blij. Als je spelers van dit kaliber kan toevoegen, dan worden we er sterker van. Dat toont ook onze ambities."

Elia geloofde in de plannen van FC Utrecht, concludeert de technisch directeur. FC Utrecht wil komend seizoen de traditionele top-drie aanvallen. "We hebben voor die ambitie ook kwaliteitsspelers nodig en dat Eljero Elia dat is, hoef ik niet uit te leggen. Het is belangrijk om spelers te hebben die weten wat gevraagd wordt. Het is een belangrijke taak voor hem om de ploeg door te ontwikkelen."

Elia was de vijfde versterking van FC Utrecht deze zomer. Eerder kwamen Django Warmerdam, Justin Hoogma, Daniel Arzani en Mimoun Mahi naar de Domstad. Zuidam heeft ook gesproken met Ricky van Wolfswinkel, maar diens terugkeer is nog niet concreet.