Update: 'Dinsdag medische keuring, Anderlecht shopt bij Willem II én NAC'

Update: 'Dinsdag medische keuring, Anderlecht shopt bij Willem II én NAC'

25-08-2020 08:09 Laatste update: 08:08
51

Een sportieve klap voor NAC Breda: de achttienjarige jeugdinternational Bart Verbruggen vertrekt naar Anderlecht. Dat meldt BN DeStem maandagochtend.

NAC wimpelde het geïnteresseerde Anderlecht in mei nog af, maar de Belgische club 'is nu teruggekeerd om spijkers met koppen te slaan', klinkt het. Later deze week wordt er witte rook verwacht in Breda en Brussel. Met de transfern van Verbruggen is zeker drie ton gemoeid. Dat bedrag kan in de toekomst oplopen door bonussen.

Verbruggen (18) zette vorig jaar zijn handtekening onder een contract tot medio 2022 bij NAC. Hij staat te boek als een 'kroonjuweel', maar verlaat de Bredase club zonder één officiële wedstrijd in de hoofdmacht gespeeld te hebben.

Bij Anderlecht wordt de jeugdinternational herenigd met keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar, die in mei overstapte van NAC naar Anderlecht. Verbruggen kreeg tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen een kans in de oefenwedstrijden tegen tegen BSC, Sparta Nijkerk en Baronie.

Update: RSC Anderlecht zal binnenkort Verbruggen voorstellen als nieuwe aanwinst. Het Laatste Nieuws meldt dat de doelman dinsdag zijn medische testen aflegt, daarna zet hij zijn handtekening onder een contract bij de Brusselaars. Verbruggen wordt derde doelman bij Anderlecht, dat eerder deze zomer al bij buurman Willem II shopte: Verbruggen en Timon Wellenreuther zullen samenwerken met Hendrik Van Crombrugge, vorig seizoen de eerste keus bij Paars-Wit.