'Geen Messi in het Barça van Koeman: Argentijn dient vertrekwens in bij bestuur'

'Geen Messi in het Barça van Koeman: Argentijn dient vertrekwens in bij bestuur'

25-08-2020 19:27 Laatste update: 19:39
246

Lionel Messi heeft volgens diverse Spaanse media aan Barcelona laten weten dat hij de club gaat verlaten. De Argentijn is ontevreden over de gang van zaken in Catalonië en wil naar verluidt geen deel uitmaken van het nieuwe team van trainer Ronald Koeman.

Messi zou tegen president Josep Maria Bartomeu hebben gezegd dat hij Barcelona wil gaan verlaten. De Argentijnse superster zal dan ook niet meer op komen dagen bij de medische testen van aanstaande zaterdag en heeft ook geen zin om vriendschappelijke wedstrijden te spelen voor de Catalanen. Hij wil namelijk definitief vertrekken.

Wedden

Meer odds

Vanuit Spanje en Argentinië klinkt door dat Messi hoopt op medewerking van Barcelona. Er staat een clausule in zijn contract waarmee hij na ieder seizoen weg kan bij de Catalanen, maar voor volgend seizoen is die termijn al verlopen. La Pulga wil nu dat de club medewerking verleent aan zijn verzoek, waardoor hij toch transfervrij uit Camp Nou kan vertrekken.

Het naderende vertrek van Messi is een enorme tegenslag voor Ronald Koeman, die onlangs nog met de ster in gesprek ging. De Nederlandse trainer van Barcelona liet Messi weten dat hij het nieuwe elftal om hem heen wilde bouwen, maar dat lijkt dus toch niet aan de Argentijn besteed. Net als zijn maatje Suárez kan Messi wellicht binnenkort zonder transfersom worden opgehaald.

Barcelona zou tegenover diverse media hebben aangegeven dat de vertrekwens van Messi inderdaad is ingediend. Bartomeu heeft meteen een noodvergadering ingelast om te overleggen over hoe om te gaan met het verzoek van de Argentijnse superster.