'Ik had natuurlijk mijn plannen bij Ajax, maar Oranje kwam er nog niet in voor'

'Ik had natuurlijk mijn plannen bij Ajax, maar Oranje kwam er nog niet in voor'

28-08-2020 22:02
49

Perr Schuurs heeft zich in ruim twee jaar tijd opgewerkt van Fortuna Sittard tot het Nederlands elftal. De twintigjarige Limburger kon zijn geluk niet op toen hij bij de definitieve selectie van het Nederlandse elftal bleek te zitten.

De in Nieuwstadt geboren Ajax-verdediger behoort tot de 23 spelers die zijn opgeroepen voor de Nations League-duels met Polen en Italië. "Ik ben blij en trots. Dit zijn jongensdromen, die mogen gewoon uitkomen", liet Schuurs met een brede glimlach weten voor de microfoon van Ajax TV.

De verdediger hoorde het nieuws van trainer Erik ten Hag, maar moest nog wachten op het officiële bericht uit Zeist. "Dus ik moest het voor mezelf houden. Maar je bent zó blij en zó in je emoties... Moeilijk om die lach van je gezicht te halen. Ik kwam bij Jurgen en Kjell (Ekkelenkamp en Scherpen, red.) aan, die hadden het wel door."

Schuurs speelde nog niet zo lang geleden in de Keuken Kampioen Divisie en had nog geen rekening gehouden met een Oranje-oproep. "Ik had natuurlijk wel mijn plannen bij Ajax, maar ik moet zeggen dat het Nederlands elftal daar nog niet in voor was gekomen."