Cambuur pakt de draad weer op, rentree om snel te vergeten voor Barreto

28-08-2020 22:48 Laatste update: 23:25
81

SC Cambuur liep vorig seizoen op onfortuinlijke wijze promotie naar de Eredivisie mis, maar heeft de draad weer opgepakt. De soevereine koploper van het vorige Keuken Kampioen Divisie-seizoen ontving NEC in eigen huis en stuurde de Nijmegenaren met een verdiende 2-0 nederlaag de bus in.

Cambuur had het 'kampioenselftal' vrijwel volledig bij elkaar gehouden, bij NEC maakte verloren zoon Édgar Barreto na dertien jaar zijn rentree. De thuisploeg nam van meet af aan het initiatief en leek na één minuut al tot scoren te komen: een door Robert Mühren getoucheerde corner eindigde echter tegen de paal. NEC werd daarna gevaarlijk via een vrije trap van Jordy Bruijn, die echter via doelman Sonny Stevens en de lat over ging. Op slag van rust was Cambuur opnieuw dichtbij de 1-0: keeper Norbert Alblas tastte mis, maar Cambuur kon niet profiteren.

Vlak na de start van de tweede helft – die werd uitgesteld vanwege een vuurwerkshow – was het alsnog raak. Robin Maulun bracht een corner voor de goal, aanvoerder Sven Nieuwpoort kopte, via zijn hand, raak: 1-0. NEC probeerde zich nog terug te knokken en werd ook een aantal keer dreigend, maar kreeg een kwartier voor tijd het deksel op de neus: Issa Kallon versierde een penalty en topschutter Robert Mühren legde vanaf de stip de 2-0 eindstand vast.

FC Eindhoven won eerder op de avond met 1-2 bij Jong FC Utrecht. Cambuur gaat de Brabanders op doelsaldo voorbij en sluit de eerste vrijdagavond van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen af als koploper.