PSV overtuigt in Berlijn en tankt met 0-4 zege vertrouwen voor seizoensopening

29-08-2020 18:53 Laatste update: 19:12
213

PSV heeft in Berlijn vertrouwen getankt voor de start van het Eredivisie-seizoen. De Eindhovenaren klopten Hertha BSC met klinkende cijfers tijdens de voorlaatste test van de voorbereiding.

Trainer Roger Schmidt liet zijn team zaterdag aantreden in een 4-4-2 systeem, met een verrassende achterhoede. Nieuwkomer Yvon Mvogo stond direct onder de lat, linkspoot Jorrit Hendrix was bij afwezigheid van Denzel Dumfries rechtsback, Jordan Teze vormde met Olivier Boscagli het hart van de defensie en Mauro Júnior stond linksback. Donyell Malen vormde samen met Cody Gakpo het spitsenduo.

De van een zware blessure teruggekeerde spits liet zich direct zien en bekroonde vlak voor rust de sterke eerste helft van PSV. Malen ontdeed zich van oude bekende Karim Rekik en verraste doelman Rune Jarstein: 0-1. Sam Lammers was vlak voor rust in de ploeg gekomen voor Bruma en gaf vlak na de start van de tweede helft ook zijn visitekaartje af. Een poging van de Tilburger werd getoucheerd door Niklas Stark: 0-2.

PSV bleef dominant en voerde de score in de slotfase nóg verder op. Gakpo stond aan het einde van een prima aanval en Lammers knalde zijn tweede van de wedstrijd binnen: 0-3 en 0-4. Na de fraaie zege op Hertha – dat eerder deze week van Ajax verloor – wacht PSV nog één test tegen een Duitse tegenstander, voordat men tegen FC Groningen aan het Eredivisie-seizoen begint: VfL Bochum komt op 3 september naar Eindhoven.