Schmidt over transferplan PSV: Interessante speler, we gaan zien hoe het uitpakt

Schmidt over transferplan PSV: "Interessante speler, we gaan zien hoe het uitpakt"

29-08-2020 20:28
74

PSV-trainer Roger Schmidt heeft na de 0-4 oefenzege op Hertha BSC gereageerd op het nieuws rondom Philipp Max. De Eindhovenaren zoeken nog steeds naar een linksback en zijn bij de 26-jarige Duitse speler van FC Augsburg uitgekomen, werd zaterdag duidelijk.

Schmidt toonde zich tevreden over Mauro Júnior – die tijdens de voorbereiding regelmatig als linksback werd ingezet – maar benadrukte dat hij zich op die positie wilde versteken. "Als je een ploeg samenstelt voor een club als PSV, moet er natuurlijk wel een linksback bij zitten", liet hij vanuit Berlijn weten aan het Eindhovens Dagblad. Schmidt noemde Max desgevraagd een 'interessante speler'. "We gaan zien hoe het uitpakt."

Max zou de tweede zomeraanwinst van PSV kunnen worden. RB Leipzig-doelman Yvon Mvogo was de eerste en stond tegen Hertha direct onder de lat. Schmidt was te spreken over de Zwitserse international. "Yvon straalde rust en zekerheid uit", aldus de PSV-trainer. "Hij heeft vandaag laten zien dat hij een goede doelman is. Nu moet hij nog meer aan de speelstijl zien te wennen."

PSV speelt nog twee oefenwedstrijden, voordat het tegen FC Groningen aan de competitie begint. Het duel met VfL Bochum kon niet doorgaan vanwege een positieve coronatest bij de tegenstander: Viktoria Köln en MSV Duisburg zijn de nieuwe sparringpartners.