Juventus komt met transfernieuws: eerste Amerikaan ooit bij La Vecchia Signora

Juventus komt met transfernieuws: eerste Amerikaan ooit bij La Vecchia Signora

Gepubliceerd: zaterdag 29 augustus 2020 om 23:08za 29-08-2020 om 23:08

Weston McKennie is officieel speler van Juventus en ploeggenoot van Matthijs de Ligt. De middenvelder wordt de eerste speler uit de Verenigde Staten die onder contract staat bij La Vecchia Signora en komt over van Schalke 04.

De middenvelder zal het eerste jaar op huurbasis voor Juventus spelen en daar betaalt de club vierenhalf miljoen euro voor. Als 'sportieve doelstellingen worden gehaald' is de regerend Italiaans kampioen verplicht om McKennie voor 18,5 miljoen euro te kopen van Schalke, zo valt er te lezen op de website van Juve.

Als die doelstellingen niet worden gehaald behoudt de club uit Turijn het recht om de Amerikaan alsnog te kopen voor dezelfde prijs. De inkomsten voor Schalke kunnen nog oplopen tot ruim 25 miljoen euro.

McKennie debuteerde in mei 2017 voor Schalke en ontwikkelde zich tot een bepalende speler voor Die Königsblauen. Ook heeft de 20-jarige middenvelder zijn debuut al gemaakt voor het Amerikaanse nationale elftal. Juventus verwacht dat de flexibele en sterke McKennie zal uitblinken in het veroveren van ballen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws