'Ik geloof enorm in Memphis, hij kan de held van FC Barcelona gaan worden'

'Ik geloof enorm in Memphis, hij kan de held van FC Barcelona gaan worden'

03-09-2020 09:33
109

Aad de Mos ziet een heldenrol voor Memphis Depay weggelegd als hij naar FC Barcelona vertrekt. Sinds de aanstelling van Ronald Koeman in Catalonië wordt de aanvaller van Olympique Lyon regelmatig in verband gebracht met een transfer.

Memphis, die bij Oranje en Lyon een van de belangrijkste spelers is, is een interessante optie omdat hij in zijn laatste contractjaar zit. De Mos zou een stap naar FC Barcelona 'zeer logisch' vinden. "Hij maakt het op het allerhoogste niveau waar", zegt De Mos bij Panenka van het AD. "Hij scoort in de Champions League, is aanjager bij Lyon, kan op alle posities voorin uit de voeten. En hij heeft een goede klik met de coach, dat is ook niet onbelangrijk."

Memphis speelde eerder bij Manchester United en kan bij FC Barcelona een nieuwe poging wagen bij een topclub. "Hij zou weleens een held bij Barcelona kunnen worden. Ik geloof enorm in hem, als je deze mentaliteit buiten en in het veld hebt, dan ben je goed bezig. Dan zit het wel goed", aldus De Mos.

De transfer van Donny van de Beek naar Manchester United vindt de analist een juiste keuze. "Engels voetbal vraagt lopende mensen. Het middenveld kennende, met Fernandes, krijgt hij wel de balletjes die hij ook bij Ajax kreeg. Ik vind het een goede keuze", aldus De Mos.