Amerikaanse adviseur neemt minderheidsbelang in AZ: 'Zijn expertise gebruiken'

Amerikaanse adviseur neemt minderheidsbelang in AZ: 'Zijn expertise gebruiken'

04-09-2020 11:08 Laatste update: 11:11
85

Billy Beane, Executive Vice President van Major League-honkbalclub Oakland Athletics en sinds 2015 aan AZ verbonden als adviseur, neemt een minderheidsbelang in de Alkmaarse club.

Dat meldt AZ via officiële kanalen. De Amerikaan neemt een aandeel van net iets minder dan vijf procent in de club. Door deze overeenkomst versterkt AZ de samenwerking met Beane. "Gedurende de afgelopen vijf jaar heeft de rol van Billy als adviseur ons veel voordelen gebracht", geeft algemeen directeur Robert Eenhoorn aan. "De samenwerking over de afgelopen jaren heeft ons laten zien hoe geweldig het is om de breedte en diepte van Billy's kennis en ervaring tot onze beschikking te hebben."

"Door dit nu te formaliseren, verzekeren we ons  van duurzame samenwerking met het oog op de toekomst van AZ. Gebruik maken van Billy's expertise, ervaring en netwerk gaat in onze visie ongelooflijk waardevol zijn voor die toekomst", zegt een tevreden Eenhoorn. 

"Het is een eer om mijn rol bij AZ te formaliseren en deze volgende stap te zetten als onderdeel van de toekomst van de club", geeft Beane zelf aan. "De samenwerking met Robert en de rest van het team hier, gedurende de afgelopen vijf jaar, is een geweldige ervaring geweest. Deze overeenkomst verzekert die samenwerking voor de nabije toekomst. Ik ben trots op alles wat de club in recente jaren heeft gepresteerd en ik kan niet wachten om te beginnen met het werken aan de toekomst van AZ."