Extra versterkingen gewenst bij Emmen: 'Beide kan toch ook?'

Extra versterkingen gewenst bij Emmen: 'Beide kan toch ook?'

06-09-2020 10:40
39

FC Emmen-trainer Dick Lukkien ziet dat zijn ploeg steeds meer toegroeit naar het niveau dat het nodig heeft in de Eredivisie. De coach wil er nog wel graag een aantal aanvallende versterkingen bij.

Emmen mist op het moment een balvaste spits. "Dat is zo", geeft Lukkien toe in gesprek met RTV Drenthe. "Als je niet meer via het middenveld naar voren kunt komen is het handig als je een balvaste speler hebt die je met een lange bal aan het werk kunt zetten. Of we de prioriteit nu gaan verleggen van een behendige linkerspits naar een lange, sterke centrumspits? Beide kan toch ook.."

Lukkien zag dat zijn ploeg tegen FC Twente (1-1) de beste wedstrijd van de voorbereiding speelde. "Een uur lang, behoudens een fase van tien minuten met een paar keer knullig balverlies, konden we Twente terugspelen op eigen helft. We willen voetballend bij de goal komen", aldus de trainer, die ziet dat zijn spelers steeds fitter worden. "Kolar en Peña speelden negentig minuten en Laursen bijna tachtig. We worden fitter en daardoor gaan we ook beter voetballen."