Sneijder oppert nieuwe naam voor Oranje-job: 'Hij ademt voetbal, de beste optie'

Sneijder oppert nieuwe naam voor Oranje-job: 'Hij ademt voetbal, de beste optie'

Gepubliceerd: zondag 6 september 2020 om 15:32zo 06-09-2020 om 15:32

Wesley Sneijder zou het liefste zien dat Frank de Boer de nieuwe bondscoach wordt van het Nederlands elftal. De recordinternational stelt dat De Boer goed in staat is om voort te borduren op het werk van Ronald Koeman.

Bij de talkshow van Voetbal International op zondagochtend zei Sneijder tegen presentator Kees Jansma dat de opvolger van Koeman eenzelfde type moet zijn. "De verwachting is bovendien dat Lodeweges zal aanblijven", zegt de gewezen middenvelder. "Daar moet je iemand naast zetten die naar buiten toe iets uitstraalt en die de spelersgroep willen. Ik zou iemand aanstellen die jong is, gretig is en een naam heeft in de voetbalwereld."

Voor Sneijder gaat het dan om Frank de Boer. Ondanks de mislukte avonturen bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United is de voormalig Ajax-trainer de favoriet voor de recordinternational van het Nederlands elftal. "Hij ademt voetbal. Voor Oranje is hij met deze ploeg de beste optie. Het is natuurlijk jammer dat zijn keuzes in het buitenland niet goed zijn uitgepakt. Maar in Nederland heeft hij het goed gedaan."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws