Jans houdt hoop ondanks boodschap van Overmars: 'Zijn naam niet doorgestreept'

Jans houdt hoop ondanks boodschap van Overmars: 'Zijn naam niet doorgestreept'

10-09-2020 08:14
47

FC Twente verwelkomde tot dusver negen nieuwe spelers, maar Ron Jans droomt al van aanwinst nummer tien. De trainer van de Tukkers geeft onder meer de hoop op Ajax-middenvelder Jurgen Ekkelenkamp nog niet op.

"We kijken nog naar een creatieve nummer tien. Als we een speler vinden die een meerwaarde heeft, dan hebben we die er graag nog bij. Maar ik heb vertrouwen in deze selectie. Als er nog extra kwaliteit bij kan komen is dat mooi, maar ik durf het ook met deze groep aan", zegt Jans tegen De Telegraaf.

Ekkelenkamp was de droomkandidaat, maar hij lijkt door de transfer van Donny van de Beek niet meer te mogen vertrekken bij Ajax. Jans geeft echter niet op. "Je houdt altijd hoop, het is nog geen 6 oktober. We zullen moeten afwachten. Normaal gesproken is de kans niet zo groot dat het nog gaat lukken, maar we hebben zijn naam niet doorgestreept."

Ekkelenkamp zou het huurlingenleger in De Grolsch Veste verder uitbreiden. Tot dusver zijn zeven van de negen nieuwe spelers huurlingen. Dat heeft alles met het beperkte budget te maken. "We hebben zoveel mogelijk geprobeerd om een optie tot koop te verkrijgen of een regeling dat we bij doorverkoop ook meeprofiteren. Met het oog op de lange termijn is het wel belangrijk om het aantal huurlingen af te gaan bouwen", besluit Jans.