Been schrikt: 'Echt te bizar voor woorden, gewoon amateuristisch, schrikbarend'

Been schrikt: 'Echt te bizar voor woorden, gewoon amateuristisch, schrikbarend'

11-09-2020 14:55
21

Mario Been is geschrokken van de eerste wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. 'Te bizar voor woorden', noemt de analist van FOX Sports het verdedigende werk.

De doelpunten vallen in de Keuken Kampioen Divisie als rijpe appelen, met de tennisuitslag bij Excelsior - Almere City (4-6) als voorlopig hoogtepunt. Been was erbij. "Het was echt te bizar voor woorden. De manier waarop verdedigd werd was gewoon amateuristisch, schrikbarend", aldus de oud-trainer van Excelsior in gesprek met het Algemeen Dagblad.

In de eerste twintig wedstrijden werd liefst 62 keer gescoord. "Omdat er geen supporters zijn, komt nóg meer het verschil in kwaliteit bovendrijven", analyseert Been. "Normaal gesproken gaan de fans achter hun club staan, waarmee ze misschien net voor dat extra steuntje in de rug zorgen."

De grootste reden voor de doelpuntenregen, volgens Been: het lage niveau van de verdedigers. "De Keuken Kampioen Divisie is een walhalla voor spitsen. Al jarenlang zie je dat spitsen die het in de Eredivisie niet redden, zich op het tweede niveau ontpoppen tot doelpuntenmachines. De verdedigers zijn natuurlijk een stuk zwakker."