FC Utrecht contracteert 'wonderkind': Een spits met veel power en snelheid

FC Utrecht contracteert 'wonderkind': "Een spits met veel power en snelheid"

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 15:37di 15-09-2020 om 15:37

FC Utrecht heeft met Moussa Sylla een nieuwe spits aan de selectie toegevoegd. De twintigjarige Fransman komt over van AS Monaco en tekent in de Domstad voor drie seizoenen, met een optie voor nog een seizoen.

Sylla speelde sinds 2014 in de jeugd van Monaco, maar een doorbraak in het eerste elftal zat er voor hem niet in. Utrecht trekt hem nu transfervrij aan. 'Welkom bij FC Utrecht, wonderkind!', schrijft de club.

Technisch directeur Jordy Zuidam van Utrecht is blij dat Moussa getekend heeft. "Moussa behoort tot de grootste aanvallende talenten van Frankrijk. Het maakt ons trots dat hij in deze fase van zijn loopbaan voor FC Utrecht heeft gekozen. Moussa is zeker zo ambitieus als wij", zegt hij op de clubsite van Utrecht.

"We halen met Moussa een spits met veel power en snelheid. Hij speelt met veel energie en kan uit het niets kansen creëren. Een speler met ontzettend veel potentie", zegt Moussa.

Silla maakte twee jaar geleden zijn Ligue 1-debuut voor Monaco. Ook speelde hij zes wedstrijden in de Champions League. Verder kwam Silla in actie in de Coupe de France, de Coupe de la Ligue en met Monaco O19 in de UEFA Youth League.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat FC Utrecht meedoen om de titel?

(1467 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws