'Nooit meegemaakt, het vertrouwen verdween totaal: het WK was mijn dieptepunt'

'Nooit meegemaakt, het vertrouwen verdween totaal: het WK was mijn dieptepunt'

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 12:05vr 18-09-2020 om 12:05

Shanice van de Sanden voelt zich weer de oude. In de zomer van 2019 schreven de Oranjevrouwen historie door de WK-finale bereiken, maar voor Van de Sanden liep het eindtoernooi uit op een teleurstelling.

Van de Sanden lag zwaar onder vuur in Nederland en verloor haar basisplaats. "Toen zat ik niet lekker in mijn vel", blikt ze terug in gesprek met de Volkskrant. "Als ik nu naar die medaille kijk, denk ik: jeetje Sjaan, kijk eens waar je stond met je team, waar we met zijn allen vandaan komen. Met al die meiden hebben we zo'n lang proces doorgemaakt."

Door alle kritiek kroop de onzekerheid tijdens het WK in haar spel. "Ik had dat nog nooit meegemaakt. Het ging in mijn koppie zitten. Je gaat reflecteren en schrijft dingetjes op waarmee je aan de slag gaat. Ik schreef de gekste dingen op. Gevoelens. Dat je daar staat op een mooi toernooi en denkt: wat ga ik doen met die bal? Ik wil die bal helemaal niet hebben."

"Het vertrouwen verdween totaal, terwijl ik daarvoor degene was die het team liet swingen", aldus Van de Sanden. "Het WK was mijn dieptepunt. Ik zocht ook geen steun en bouwde een muurtje om me heen. Normaal ben ik 'de Sjaan', die hier en daar een grapje maakt. Als ik dat doe, lachen anderen. Daarvan krijg ik weer energie. Nu duwde ik alles van me weg, waardoor ik ook geen positieve energie van anderen binnenkreeg."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws