'Neymar verbreekt alle records met PUMA-deal en gaat Messi en Ronaldo voorbij'

'Neymar verbreekt alle records met PUMA-deal en gaat Messi en Ronaldo voorbij'

Gepubliceerd: zaterdag 19 september 2020 om 08:54za 19-09-2020 om 08:54

Neymar maakte een tijd terug al bekend over te stappen van Nike naar PUMA. Over de precieze waarde van dat contract was nog niet veel bekend, tot vandaag. De Brazliaanse aanvaller streeft Lionel Messi en Cristiano Ronaldo voorbij.

Neymar moet het nieuwe boegbeeld worden van PUMA en het Duitste merk heeft daar een flinke zak geld voor over, zo meldt het Braziliaanse Veja. Neymar ontvangt 25 miljoen euro op jaarbasis om in zee te gaan met PUMA en ontvangt daarmee beduidend meer dan Messi (Adidas) en Ronaldo (Nike) krijgen van hun kledingsponsor. Ronaldo krijgt op jaarbasis ongeveer 16 miljoen euro van Nike, terwijl Messi ongeveer twintig miljoen euro opstrijkt bij Adidas. 

Neymar tekende in 2011 zijn laatste contract bij Nike, waardoor hij officieel tot 2022 door zou lopen. Hij kon die verbintenis echter voor 1 september 2020 opzeggen, waardoor er de mogelijkheid kwam om over te stappen naar PUMA. Hier gaat hij ongeveer twee keer zoveel verdienen dan bij Nike.

PUMA is de laatste jaren druk bezig om andere grote voetballers te strikken. Zo wist het Duitse merk ook Sergio Agüero, Romelu Lukaku, Luis Suárez, Marco Reus, David Silva, Antoine Griezmann, Gianluigi Buffon en Mario Balotelli te strikken. Daarnaast is PUMA kledingsponsor van onder meer Borussia Dortmund, PSV en Manchester City.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws