Droomdebuut of rampzalige start: wint Koeman zijn eerste kraker met Barça?

Droomdebuut of rampzalige start: wint Koeman zijn eerste kraker met Barça?

26-09-2020 17:00 Laatste update: 27-09-2020 22:02
17

Aanstaande zondag is het eindelijk zover: de vuurdoop van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona. De Catalanen openen het La Liga-seizoen tegen Villarreal en dit is jouw kans om flink te cashen bij TOTO.

Zelden zal een club zo'n onrustige zomer hebben gehad als Barcelona. Na de vernederende Champions League-uitschakeling tegen Bayern München (2-8) werd Quique Setién eruit gegooid en vervangen door Koeman, die meteen het ene na het andere probleem op zich af kreeg. Na een ongekende soap bleef Lionel Messi, maar Luis Suárez, Ivan Rakitic en Arturo Vidal vertrokken naar respectievelijk Atlético Madrid, Sevilla en Internazionale.

De korte voorbereiding op het nieuwe seizoen verliep qua resultaat echter naar wens. Van achtereenvolgens Nástic (3-1), Girona (3-1) en Elche (1-0) werd gewonnen, met - wie anders - Messi als uitblinker. Frenkie de Jong speelde in alle drie de wedstrijden mee en koerst af op een basisplaats in de 4-2-3-1-formatie van Koeman.

Barcelona is zondag de grote favoriet: bij een thuiszege in Camp Nou win je bijna anderhalf keer je inzet (1,49). De onderlinge geschiedenis van beide clubs spreekt dan ook fors in het voordeel van Barça. Van de 33 ontmoetingen waren de Catalanen 21 keer de beste, drie keer won Villarreal en zeven keer eindigde het duel in een gelijkspel.

Ook de resultaten van de laatste jaren spreken sterk in het voordeel van Barcelona. Sinds 2017 troffen de twee clubs elkaar acht keer - en acht keer trok Barça aan het langste eind. De laatste overwinning van Villarreal dateert van 9 maart 2008, toen de club van de nieuwe manager Unai Emery met 1-2 won in Camp Nou.

Vorig seizoen eindigde Villarreal na een sterk seizoensslot op de vijfde plaats. Inmiddels heeft de ploeg er dit jaar alweer twee wedstrijden opzitten in La Liga: Villarreal liet twee punten liggen tegen promovendus Huesca (1-1), maar een week later werd wel gewonnen van Eibar (2-1). Voor een zege van El Submarino Amarillo pak je 5,35 keer je inzet. Geen gekke gedachte, aangezien de Villarreal-spelers veel meer wedstrijdritme hebben. Denk je dat het na negentig minuten gelijk staat? Met een odd van 4,45 is dat ook een interessante.

Ongelukkig bij Barça of niet, Messi imponeerde in de voorbereiding weer als vanouds. Scoort de Argentijn tegen Villarreal, dan pak je 1,59 keer je inzet. Voor een goal van Ansu Fati staat 2,39, terwijl Antoine Griezmann een odd van 2,49 heeft. Messi (rechteraanvaller), Fati (spits of linksbuiten) en Griezmann (spits of aanvallende middenvelder) worden in de basis verwacht. Een goal van Villarreal-topscorer Gerard Moreno (3,35) levert je ook een mooie bonus op.

                                                      

Begin het tijdperk-Koeman in Spanje goed, speel mee en word Koning TOTO!