Update: Final Four in Arena en De Kuip als Oranje Nations League-groep wint

Update: Final Four in Arena en De Kuip als Oranje Nations League-groep wint

24-09-2020 14:44 Laatste update: 17:04
24

De finales van de Nations League worden in oktober 2021 afgewerkt. Normaliter zou het toernooi in de zomer van dat jaar gespeeld worden, maar door het uitgestelde EK 2020 is dat niet mogelijk. 

De UEFA heeft nu bekendgemaakt dat het eindtoernooi van de Nations League, met de winnaars van de vier poules, van 6 tot 10 oktober 2021 gespeeld wordt. Waar dat gaat gebeuren is nog niet bekend. De Europese voetbalbond meldt dat drie landen zich als organisator kandidaat hebben gesteld: Nederland, Italië en Polen. Al deze landen zitten in dezelfde groep, en dus lijkt de finale naar het land te gaan dat eerste wordt in de poule.

De eerste Nations League-editie werd in Portugal gespeeld en gewonnen door het thuisland. In de finale versloeg Portugal Oranje met 1-0. De nieuwe editie van de Nations League is Nederland niet goed begonnen. Na de 1-0 overwinning op Polen werd in eigen huis verloren van Italië. In oktober speelt de ploeg van de nieuwe bondscoach Frank de Boer tegen Bosnië-Herzegovina en Italië. Bovendien oefent Oranje nog tegen Mexico. 

Update: Als het Nederlands elftal poule A in de Nations League weet te winnen, dan mag de KNVB volgend jaar oktober de Final Four organiseren. Dat meldt de bond in een verklaring. De Johan Cruijff Arena in Amsterdam en De Kuip in Rotterdam zijn in dat geval de speellocaties. In Poule A zitten naast Nederland ook Italië, Polen en Bosnië en Herzegovina. De twee eerstgenoemde landen hebben zich eveneens kandidaat gesteld bij de UEFA.

"Op dit moment is er natuurlijk nog veel onzekerheid over de mogelijkheden en restricties rondom de organisatie van dit evenement", vertelt Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB. "Uiteraard blijven veiligheid en gezondheid het allerbelangrijkste en we hopen dat de omstandigheden het te zijner tijd toelaten om er een veilig en feestelijk evenement van te maken."

"Als we de toewijzing binnenhalen, hopen we ook dat dit evenement Nederland een positieve impuls kan geven na een periode zonder grote evenementen", zo besluit De Jong.