PSV beloont 'groot talent' met promotie: 'Toe aan de volgende stap'

PSV beloont 'groot talent' met promotie: 'Toe aan de volgende stap'

25-09-2020 15:10 Laatste update: 15:22
34

Versterking voor de hoofdmacht van PSV: Maxime Delanghe wordt definitief overgeheveld naar de A-selectie. Dat maakt de Eindhovense club vrijdag bekend.

Delanghe is een negentienjarige doelman uit België, die in 2017 door PSV werd losgeweekt bij Anderlecht. Hij traint voortaan mee met de selectie van trainer Roger Schmidt en keept zijn wedstrijden in Jong PSV. "Maxime heeft zich in de voorbije weken uitstekend gepresenteerd en is toe aan deze volgende stap", verklaart technisch manager John de Jong op de clubsite.

De jeugdinternational van België zette eerder dit jaar zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2023. "Maxime maakt een goede ontwikkeling door en daar belonen we hem voor", aldus De Jong. "Het is een groot talent en we gaan de weerstand dit seizoen verhogen door hem in de Keuken Kampioen Divisie te laten spelen en bij de A-selectie te laten trainen. We proberen hem zo stap voor stap klaar te stomen voor het grote werk."

PSV lijkt met de promotie van Delanghe het keepersbestand op orde te hebben. Yvon Mvogo en Mark Spenkelink kwamen deze zomer naar Eindhoven, terwijl Jeroen Zoet, Robbin Ruiter, Hidde Jurjus, Yanick van Osch en Youri Roulaux vertrokken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie