'Had niet veel zin om VVV in te ruilen voor veel minder geld bij Feyenoord'

'Had niet veel zin om VVV in te ruilen voor veel minder geld bij Feyenoord'

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 10:50zo 27-09-2020 om 10:50

Maurice Steijn gaat met NAC Breda fier aan kop in de Keuken Kampioen Divisie na vijf speelrondes, maar hij had ook bij ADO Den Haag of Feyenoord werkzaam kunnen zijn. De 46-jarige trainer bereikte echter geen akkoord met de Zuid-Hollandse clubs.

ADO polste Steijn na het vertrek van Alan Pardew. "We gingen met elkaar in gesprek, maar hadden een ander idee over hoe we de groep en de staf zouden samenstellen. Dan moet je het van beide kanten niet doen", zo vertelt de Hagenaar in de talkshow van Kees Jansma bij Voetbal International.

"Uiteindelijk zal blijken of de weg die ADO heeft ingeslagen heeft succesvol is. Dat kan, er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden", aldus Steijn. "Van mij had die hele oude kliek niet weg gehoeven. Ik had dat iets genuanceerder gedaan. Ik was met name kwaliteit voorin gaan zoeken. Ik denk dat spelers als Malone, Immers en Meijers nog steeds prima kunnen functioneren in de Eredivisie."

Feyenoord
In 2018 was Steijn ook in beeld bij Feyenoord, als assistent van toenmalig coach Giovanni van Bronckhorst. "Ik had niet zo heel veel zin om mijn heel mooie contract bij VVV-Venlo in te ruilen om voor veel minder geld bij Feyenoord te gaan werken als tweede man. Als je pretendeert een topclub te zijn, dan hoort daar denk ik ook een dusdanige beloning bij. Het plaatje dat ze voorschotelden was mooi, maar uiteindelijk moest ik ook mijn gezin onderhouden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws