Advocaat haalt uit naar 'padvinder': 'Het wordt echt verschrikkelijk lastig'

Advocaat haalt uit naar 'padvinder': 'Het wordt echt verschrikkelijk lastig'

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 07:50ma 28-09-2020 om 07:50

Het moge duidelijk zijn: Dick Advocaat is geen groot fan van de VAR. De trainer van Feyenoord ergerde zich tijdens de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen ADO Den Haag weer groen en geel.

"Voor sommige dingen is de VAR goed, zoals voor het vaststellen van buitenspel. Maar niet of een keeper bij een penalty te vroeg beweegt of zo. Degene die dat heeft bedacht, moet een padvinder zijn", wijst Advocaat tegenover het Algemeen Dagblad naar Justin Bijlow.

De keeper van Feyenoord stopte bij een 2-1 voorsprong een strafschop van ADO-spits Jonas Arweiler, hervatte het spel, maar scheidsrechter Dennis Higler wees een tiental seconden later opnieuw naar de stip, omdat Bijlow van zijn lijn was gekomen. Shaquille Pinas schoot vervolgens wel raak.

"Een penalty moet je gewoon erin schieten, of de keeper nou beweegt of niet", moppert Advocaat. "Of neem nou hands. Niemand weet meer wat een handsbal is. Het wordt echt verschrikkelijk lastig voor de scheidsrechter. Gelukkig hadden we vandaag een goede, al probeerde ik Higler wel een beetje te beïnvloeden. Maar dat hielp niet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Advocaat?

(1003 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws