Update: 'Ajax doet verbeterd bod op Klaassen, akkoord met Werder nadert'

Update: 'Ajax doet verbeterd bod op Klaassen, akkoord met Werder nadert'

03-10-2020 23:42 Laatste update: 23:40
262

Werder Bremen heeft bij monde van directeur Frank Baumann bevestigd dat het met Ajax in gesprek is over Davy Klaassen. Ajax wil de verloren zoon graag terug naar Amsterdam halen, maar heeft nog niet aan de vraagprijs van de Duitsers kunnen voldoen.

Klaassen speelde zaterdag 75 minuten mee tijdens het Bundesliga-duel met Arminia Bielefeld. Het zou zomaar eens de afscheidswedstrijd van de Hilversummer geweest kunnen zijn. Volgens BILD heeft Ajax twaalf miljoen euro geboden, maar wil Werder Bremen minstens dertien à vijftien miljoen euro ontvangen. De nummer 16 van het vorige Bundesliga-seizoen zal meewerken als Ajax aan de vraagprijs voldoet: vooralsnog is de afkoopsom echter het 'Knackpunkt' in de Klaassen-gesprekken.

Ajax heeft nog twee dagen om de deal af te ronden. Baumann verwacht dat de besprekingen zondag hun climax zullen bereiken. "Wij hopen dat er zondag een beslissing genomen wordt. Maar op dit moment is er nog geen overeenstemming", vertelt de Werder-directeur over de 'Klaassen-Poker'.

Klaassen kwam tussen 2011 en 2017 tot 180 officiële wedstrijden namens Ajax. Nadat hij met Ajax de Europa League-finale haalde, werd hij overgenomen door Everton. In 2018 streek de zestienvoudig Oranje-international in Bremen neer.

Update: In navolging van BILD is ook Der Kicker verder ingegaan op de Klaassen-ontwikkelingen: volgens het medium heeft Ajax een nieuw, verhoogd bod op Klaassen neergelegd en zijn beide partijen dichter bij elkaar gekomen. Het heeft er alle schijn van dat er zondag al een akkoord gesloten kan worden. Werder Bremen heeft dan nog ruim 24 uur de tijd om een vervanger voor Klaassen binnen te halen.