Jans sluit zich aan bij Advocaat na puntenverlies: 'Alsjeblieft, geef het terug'

Jans sluit zich aan bij Advocaat na puntenverlies: 'Alsjeblieft, geef het terug'

04-10-2020 08:33
194

FC Twente-trainer Ron Jans hoopt dat de overheid zo snel mogelijk de stadions weer opent voor publiek. Hij sluit zich aan bij de oproep van collega Dick Advocaat van Feyenoord.

FC Twente speelde zaterdag in de Grolsch Veste met 1-1 gelijk tegen FC Emmen. De Tukkers hadden het betere van het spel en kwamen vlak na rust op voorsprong via Vaclav Cerny. Daarna raakte de thuisploeg het initiatief echter kwijt, waarna Michael de Leeuw er 1-1 van maakte.

"Weet je waarom we misschien ook niet gewonnen hebben? Omdat we in een leeg stadion spelen", reageert Jans voor de camera van FOX Sports. "Dat helpt echt hoor om je door moeilijke momenten heen te slepen. De fans hier zijn geweldig in de ondersteuning."

"Alsjeblieft, geef ons - de supporters, de spelers en iedereen - het stadion voor een gedeelte terug, met alle maatregelen die nodig zijn", roept Jans op. "Dit is gewoon heel vervelend. Ik sluit me bij Advocaat aan: de Efteling, ja. Betaald voetbal, ja."

De coach van Feyenoord uitte vrijdag zijn onbegrip over het feit dat pretparken wel open mogen. "We mogen wel met duizenden naar de Efteling. Het zit me heel erg hoog, ze moeten wel over dezelfde kam scheren", liet hij weten.