Update: niets Hans, maar Lyndi heeft Götze-primeur: 'Hij keek niet echt blij'

Update: niets Hans, maar Lyndi heeft Götze-primeur: 'Hij keek niet echt blij'

06-10-2020 23:19 Laatste update: 23:21
90

De PSV-fans houden de officiële kanalen van de club uit Eindhoven nauwlettend in de gaten. Mario Götze staat op het punt een contract te tekenen, maar de primeur was voor supporter Hans de Jong.

De Jong wist Götze vast te leggen op de gevoelige plaat en slingerde zijn foto op social media. Vanaf dat moment ging het snel: de Duitser bleek inderdaad in Eindhoven te zijn om een transfer af te ronden. "Ik zei nog tegen een collega: misschien is het wel een transfer. Het is tenslotte de laatste dag van de transfermarkt", vertelt De Jong in gesprek met Omroep Brabant.

De foto van De Jong ging op social media een eigen leven leiden. "Ik zag ineens mijn foto in een andere appgroep terugkomen. Ik ben denk ik wel tien keer gebeld door allemaal vrienden die mijn foto’s ineens zagen opduiken, overal."

Ook in de groepsapp van PSV-fan Sil van Es kwam de foto voorbij. Hij wist het nummerbord van de auto van Götze te ontcijferen. "Het kon haast niet anders, geboortedatum, plaats, rugnummer, het móest hem zijn", laat de supporter weten. "Echt geweldig, het is een wereldvoetballer, met zo'n grote staat van dienst."

Update: Niet Hans de Jong, maar Lyndi Rooijakkers en haar vader Chris maakten de foto van Götze in zijn zwarte Mercedes. Vader Chris zag spelersbegeleider Mart van den Heuvel met daarachter een grote Mercedes. "Die auto bleef daar wel een kwartier staan", geeft Chris aan in gesprek met Omroep Brabant. "Ik dacht, daar moet een voetballer inzitten, dat kan niet anders. Dus ik zei tegen m'n dochter dat ze maar eens een foto moest gaan maken."

Heel erg blij leek Götze niet met de foto. "Ze keek hem nog recht aan, dat was het grappige. En Götze keek niet echt blij. Meer zo van, oh oh, betrapt!", sluit Chris af.