'Mijn vriendin bleef maar aandringen en toen zat Dumfries daar, echt prachtig'

'Mijn vriendin bleef maar aandringen en toen zat Dumfries daar, echt prachtig'

Gepubliceerd: woensdag 7 oktober 2020 om 21:57wo 07-10-2020 om 21:57

Rick van Drongelen beleefde op 28 juni 2020 de zwartste dag in zijn nog prille carrière. De international van Jong Oranje liep mede door een eigen doelpunt promotie mis met Hamburger SV tegen SV Sandhausen (1-5) en scheurde zijn voorste kruisband.

Van Drongelen kon rekenen op de steun van onder anderen PSV-aanvoerder Denzel Dumfries. "Het was mooi dat ik op de dag dat het gebeurde natuurlijk al veel berichtjes kreeg", zegt de 21-jarige verdediger tegen De Telegraaf. "Maar twee of drie dagen later, toen ik net was geopereerd, wilde mijn vriendin uit eten. Ze belde op, wilde dat heel graag."

"Ik had er eerlijk gezegd helemaal geen zin in", vervolgt Van Drongelen. "Ik had last en pijn van de operatie, maar ze bleef maar aandringen. Uiteindelijk zei ik: laten we maar gaan. Toen ik in het restaurant aankwam, zaten Denzel Dumfries en Sherel Floranus (SC Heerenveen, red.) daar. Zij waren speciaal voor mij naar Hamburg gereden. Dat vond ik echt prachtig."

"Met die jongens ben ik onder Alex Pastoor doorgebroken bij Sparta en heb ik nog veel contact. Echt mijn maatjes, goede gasten. Zodra we tijd hebben, proberen we ook bij elkaar te komen", vertelt Van Drongelen, die inmiddels hard op de weg terug is en hoopt op een rentree in januari.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws