Dest eerlijk: 'Nu, bij Barcelona, wil ik wel voor Ronald Koeman spelen'

Dest eerlijk: 'Nu, bij Barcelona, wil ik wel voor Ronald Koeman spelen'

08-10-2020 14:18 Laatste update: 15:09
42

Sergiño Dest leeft zijn droom bij FC Barcelona. De negentienjarige vleugelverdediger werd precies een week geleden gepresenteerd in Camp Nou en kijkt met een voldaan gevoel terug op de eerste week bij zijn nieuwe club.

"Ik heb hele mooie eerste dagen gehad hier", zegt Dest tegen beIN Sports. De oud-Ajacied vertelt dat hij even op de ontmoeting met Lionel Messi heeft moeten wachten. "De eerste dag heb ik hem niet gezien, omdat Barcelona toen nog een wedstrijd had. De dag daarna zag ik hem in de gym, een heel speciaal moment."

Op de vraag of hij rekent op veel speeltijd bij Barcelona, reageert Dest koeltjes. "Ik weet dat ik nog jong ben, maar ik houd wel van een uitdaging. Op deze leeftijd wil ik zo hoog mogelijk voetballen en mezelf blijven ontwikkelen, dan hoop ik dat ik vanzelf in het team ga passen."

Ronald Koeman liet Dest afgelopen zondag debuteren tijdens het 1-1 gelijkspel tussen Barcelona en Sevilla. "Dezelfde coach die mij bij het Nederlandse elftal wilde halen, inderdaad. "Toen koos ik voor Amerika. Nu, bij Barcelona, wil ik wel voor hem spelen", besluit Dest lachend.