Schmidt prijst Ihattaren: 'Na een tijdje begon hij er weer voor te vechten'

Schmidt prijst Ihattaren: 'Na een tijdje begon hij er weer voor te vechten'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 14:01vr 16-10-2020 om 14:01

Roger Schmidt is tevreden over de trainingsinstelling van Mohamed Ihattaren deze week. De 18-jarige spelmaker krijgt bij PSV niet veel speeltijd en dat had aan het begin van het seizoen te maken met het gedrag van de jongeling op de training.

Nu maakt Ihattaren juist indruk op zijn Duitse oefenmeester. "Hij was deze week wat ziek, maar gisteren was hij terug op de training en oogde hij blij en gemotiveerd om er weer bij te zijn", vertelt Schmidt op de persconferentie voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. "Hij is op de goede weg, zijn instelling is goed. Hij maakte ook de 'golden goal' op de training gisteren."

De PSV-trainer zegt dat Ihattaren de concurrentiestrijd serieus aangaat. "De eerste weken waren niet makkelijk voor Mo. En ook niet goed, als we naar zijn prestaties kijken. Maar na een tijdje ging hij anders denken en begon hij weer te vechten voor zijn positie. We hebben nu concurrentie in het team en dat is goed voor de spelers."

Het talent, dat de afgelopen wedstrijden van Oranje miste door een blessure, zal volgens Schmidt alleen in aanmerking komen voor een positie op het middenveld. "Hij is goed aan de bal, in het nemen van beslissingen. Die kwaliteiten kun je het best laten zien op het middenveld en niet in de aanval."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws