'Er waren wel wat andere opties, maar toen Ajax kwam was het wel duidelijk'

'Er waren wel wat andere opties, maar toen Ajax kwam was het wel duidelijk'

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 09:34za 17-10-2020 om 09:34

Davy Klaassen is na avonturen bij Everton en Werder Bremen weer terug bij Ajax. De 27-jarige middenvelder erkent dat de stap naar het buitenland voor hem anders heeft uitgepakt dan gehoopt.

In de Premier League kwam Klaassen niet uit de verf. "Of ik mislukt ben? Ik had het me wel anders voorgesteld, dat lijkt me logisch", zegt hij tegen de NOS. "Het heeft niet allemaal meegezeten, maar uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk. Ik neem het mezelf niet kwalijk, ik heb altijd alles gegeven."

Klaassen vertrok na één seizoen naar Werder Bremen, waar hij wel een belangrijke kracht was. "Je hebt bij Werder niet zo vaak de bal. Het is een ander soort voetbal en daarvoor moet je in je hoofd een knop omzetten. Dat heb ik in Duitsland beter gedaan dan in Engeland", legt hij uit. "Ik heb andere kanten van mezelf ontwikkeld. In het buitenland had ik minder de bal en ik heb best wel een tijd op 'zes' gespeeld, dus als meer controlerende middenvelder. Dat is alleen maar goed voor me geweest. Aanvallend heb ik mijn hele leven al gespeeld."

Waar Ajax-trainer Erik ten Hag hem opstelt, maakt de zestienvoudig international van Oranje niet uit. Hij is blij om terug te zijn. "Dat Ajax mijn club is, daar was ik allang over uit. Er waren wel wat andere opties, maar daarvoor wilde ik Werder niet inruilen. Maar Ajax is Ajax. Op het moment dat Ajax kwam, was het wel duidelijk."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws