Cillessen speelde goed, hij is in potentie de perfecte Nederlands elftal-keeper

"Cillessen speelde goed, hij is in potentie de perfecte Nederlands elftal-keeper"

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 10:45zo 18-10-2020 om 10:45

Jasper Cillessen maakte woensdag een zeer sterke indruk in het Nations League-duel met Italië. Sander Westerveld vindt hem in potentie de 'perfecte doelman' voor het Nederlands elftal, maar is er niet helemaal gerust op.

"Ik ben er heel blij om dat Cillessen zo goed speelde", zegt Westerveld in de talkshow van Voetbal International. "Hij stond toch onder druk en ter discussie. Op dit moment is het heel moeilijk. Bij Krul ging het er op een typisch Nederlandse manier over dat hij twee keer een bal wegschopte, maar hij deed het goed. Hij speelt nu in het Championship, dat is toch een hoog niveau."

Krul kreeg in de oefeninterland tegen Mexico de kans van bondscoach Frank de Boer, maar tegen Bosnië en Herzegovina en Italië stond Cillessen weer onder de lat. "Cillessen is in potentie de perfecte Nederlands elftal-keeper", stelt Westerveld. "Alleen is aan het begin van het seizoen op de bank zitten misschien nog niet zo erg, maar een heel seizoen kun je dat eigenlijk niet gebruiken", doelt hij op de reserverol van de oud-Ajacied bij Valencia.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws