PSV met of zonder Götze een wereld van verschil: 'Hij is nu al de beste speler'

PSV met of zonder Götze een wereld van verschil: 'Hij is nu al de beste speler'

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 07:25vr 23-10-2020 om 07:25

Laatste update: vrijdag 23 oktober 2020 om 08:57vr 23-10-2020 om 08:57

PSV verloor donderdagavond het eerste Europa League-groepsduel met 2-1 van Granada. De toonaangevende Nederlandse media wijten de nederlaag vooral aan het wegvallen van Mario Götze, die zich in korte tijd al heeft ontpopt tot onmisbare schakel bij de Eindhovenaren.

In de tweede helft moest PSV het zonder de ingevingen van de Duitse wereldkampioen van 2014 doen en De Telegraaf zag dat het daardoor een stuk lastiger werd. 'Hij lijkt in zijn tweede potje na zoveel maanden al de beste speler in het elftal van Schmidt. Hij is de man voor wie de voetballiefhebber naar PSV gaat kijken en alle gevaarlijke momenten in de eerste helft kwamen voort uit ingevingen van de technicus.'

Zonder die ingevingen hadden de Brabanders het lastig tegen het 'lepe Granada', dat volgens de ochtendkrant niet in de buurt van de stijl van het ook Spaanse Getafe kwam maar desondanks een lastige opgave bleek voor PSV. Daarnaast kwam de speelstijl van Schmidt niet uit de verf en is het hopen dat de blessure van Götze meevalt. Ook zullen de Eindhovenaren de uitslagen van de coronatests met spanning afwachten. De Telegraaf is van mening dat het missen van vier basisspelers een geldig excuus is voor een mindere wedstrijd.

'Ze waren ook voetballend de betere ploeg'
Het Algemeen Dagblad durft de vergelijking tussen Getafe en Granada wél te trekken. 'Een Spaanse subtopper die de gang van zaken beheerst in duel met een Nederlandse topclub. Waar hebben we dat eerder gezien?' Er is echter wele één belangrijk verschil: de Spanjaarden waren tegen PSV ook voetballend de betere ploeg. Na de pauze 'boog Granada de achterstand verdiend om in een zege', zo valt er te lezen.

Eén en ander had volgens de krant ook te maken met het uitvallen van Götze, die er nu 'al ver bovenuit steekt in Eindhoven'. De Duitser wordt beschreven als een soort oliemannetje die overal opdook waar PSV hem kon gebruiken. Met zijn steekpasses, het zoeken van combinaties en de goal die hij zelf maakte was hij ontzettend belangrijk voor het team van trainer Roger Schmidt. De krant vreest echter dat Götze mee zal gaan in het Eredivisie-niveau omdat het 'niet snel genoeg gaat'.

'De verdediging was een flashback naar vorig seizoen'
Na de Spaanse zege trekt het Eindhovens Dagblad alvast twee conclusies. 'PSV is mét de Duitse vedette Mario Götze veel gevaarlijker en vooral veel beter dan wanneer hij niet meedoet' en de defensieve lijn Viergever, Boscagli, Baumgartl en Dumfries had het net als vorig seizoen lastig. 'Een flashback naar vorig seizoen voor PSV-fans'. Met Viergever als vervanger van Götze liep het na rust totaal niet en het vertrouwen was tien minuten lang weg, zo oordeelt het ED.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws