Schuurs 'zakt door het ijs' bij Ajax: 'Hij kon die spits helemaal niet aan'

Schuurs 'zakt door het ijs' bij Ajax: 'Hij kon die spits helemaal niet aan'

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 23:29di 27-10-2020 om 23:29

Laatste update: dinsdag 27 oktober 2020 om 23:43di 27-10-2020 om 23:43

Perr Schuurs krijgt kritiek na de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo. In de ogen van Johan Derksen was de Ajax-verdediger een van de dissonanten. Duvan Zapata bleek moeilijk te houden voor Schuurs. 

Ook Daley Blind krijgt kritiek van Derksen. "Daley Blind is opbouwend goed en heeft een sterke voorstopper naast zich nodig om hem te corrigeren, maar Schuurs is goed in de Nederlandse competitie, maar valt nu volledig door de mand", zegt Derksen bij SBS. "Hij kon die spits helemaal niet aan. Ik zag hem twee keer met de bal aan de voet in het strafschopgebied lopen, ik dacht: wat doe je daar? Zorg dat je je man afstopt. Hij is een beetje door het ijs gezakt."

"De Ligt was net zo jong als Schuurs, maar die kon je één-tegen-één laten spelen. Hij is in de lucht beresterk en heeft een goede tackle, beiden mis ik bij Schuurs", vervolgt Derksen. "Je moet concluderen dat de linksback van Ajax (Tagliafico, red.), de kleinste van de verdedigers, de enige is die nog wel eens een kopduel wint."

"Tegen VVV ziet het er allemaal leuk uit, maar nu blijkt pas wat hij allemaal tekort komt", zegt Derksen over Schuurs. "Blind is plotseling ook een kwetsbare speler. Die kan niet zo goed verdedigen, maar dat weten we. Als je met 0-2 voor staat, pas het dan in de rust een beetje aan."

Ook Wim Kieft doet een duit in het zakje. Hij vond dat Schuurs zich meer met Zapata moest bemoeien. "Je moet contact met hem hebben, tegen hem aan gaan staan. Als hij eerder de lucht ingaat dan jij ben je kansloos. Maar als je contact met hem hebt, kan hij bijna niet eerder gaan. Als je 0-2 voor staat in een Champions League-wedstrijd, een geweldig resultaat tegen een goede ploeg, dan mag je niet zo de goals weggeven."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Derksen?

Ja
68%
Nee
32%
(1735 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws