Fledderus kijkt met Groningen naar Ajax-deal: 'Antony eigenlijk niet haalbaar'

Fledderus kijkt met Groningen naar Ajax-deal: 'Antony eigenlijk niet haalbaar'

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 13:58do 29-10-2020 om 13:58

FC Groningen kijkt in de zoektocht naar versterkingen nadrukkelijk rond in Scandinavië. Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van de eredivisionist, vertelt aan het Dagblad van het Noorden dat hij meerdere opties heeft en inspiratie haalt uit de Ajax-transfer van Antony.

Fledderus heeft onder meer een lijntje lopen met een creatieve aanvaller uit de Zweedse competitie. "Wel een jongen die er direct kan staan, anders hoeven we het niet te doen", benadrukt hij. Volgens het Dagblad van het Noorden had Fledderus een 'goed gesprek' met de speler in kwestie en zijn zaakwaarnemers. "Het is vooral een kwestie van de markt goed kennen, een goed netwerk met de juiste agenten hebben en weten wat er speelt."

"Soms heb je spelers die om wat voor reden dan ook wat langer blijven hangen in hun thuisland of een stagnatie in hun ontwikkeling hebben, bijvoorbeeld vanwege een blessure", verklaart Fledderus, die de Ajax-transfer van Antony aanhaalt als voorbeeld van zo'n buitenkansje.

"Die manifesteerde zich enorm op Zuid-Amerikaanse jeugdtoernooien, was super opvallend en goed. Zo goed, dat ook de Real Madrids en Barcelona's van deze wereld hem in het vizier hadden. Op dat moment was hij eigenlijk niet meer haalbaar voor Ajax", weet Fledderus. "Maar precies op het moment dat die grote clubs door wilden pakken, kreeg Antony te maken met een vormdip." Groningen is ook op zoek naar die categorie, een niveautje lager. "Juist dat kunnen voor ons de interessante spelers zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws