'Zeker in het zuiden van Nederland waren de mensen aardig en vriendelijk'

'Zeker in het zuiden van Nederland waren de mensen aardig en vriendelijk'

03-11-2020 11:29
97

Fran Sol denkt met veel plezier terug aan zijn tijd bij Willem II. De Spaanse spits verliet Tilburg tweeënhalf jaar geleden voor Dinamo Kiev en speelt nu voor Tenerife in de Spaanse Segunda División.

Sol denkt nog vaak terug aan zijn periode in Nederland. "De mensen hebben mij behandeld als hun zoon", legt de Madrileen uit aan VICE Sports. "Ik voelde me echt thuis. Ik genoot van het voetbal en had een geweldige connectie met de fans van Willem II. Ik was echt een superster daar, geweldig."

Voordat de spits naar Nederland vertrok werd hij gewaarschuwd dat mensen in ons land geen vrienden wilden maken. "Mijn ervaring was helemaal anders", legt Sol uit. "Zeker in het zuiden van Nederland waren de mensen altijd vriendelijk en aardig, ook als ze niet wisten dat ik voetballer was. Als ik aan Tilburg denk, denk ik aan liefde, blijdschap en positiviteit. Ik zal de fans van Willem II nooit vergeten."

Een terugkeer naar Nederland behoort tot de mogelijkheden, zegt de Spanjaard. De geruchten gingen dat Sol naar Groningen zou vertrekken. "Dat was een misverstand. Dat zou ik nooit doen, omdat ze een concurrent van Willem II zijn. Dan zou ik liever terugkeren naar mijn oude club."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s