Jansen looft centraal duo Heerenveen: 'Zulk karakter in jaren niet gezien'

Jansen looft centraal duo Heerenveen: 'Zulk karakter in jaren niet gezien'

06-11-2020 11:17 Laatste update: 11:19
16

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen looft zijn centrale verdedigers Jan Paul van Hecke en Pawel Bochniewicz. Volgens Jansen heeft Heerenveen in jaren tijd niet zo’n goed verdedigingsblok gehad.

"We hebben met Van Hecke en Bochniewicz pure onverzettelijkheid staan. Het willen duelleren en ten koste van alles willen winnen wat zij brengen, is heerlijk voor een ploeg. Zulk karakter hebben we hier in jaren niet gehad", stelt Jansen in gesprek met VI.

Jansen vindt dat niet alleen dat aantrekkelijke aanvallende spel van Heerenveen, maar ook het verdedigende werk van de Friezen de aandacht verdient. "Tegen Sparta hadden we zo’n mooi resultaat geboekt, stonden er een paar stevig te balen van de tegengoal op het laatste moment. Dat vond ik mooi, tekenend voor de ploeg die we zijn."

Heerenveen, dat momenteel vierde staat in de Eredivisie, treft zondagmiddag AZ in eigen stadion. Jansen blijft ondanks de flitsende competitiestart voorzichtig. "Wij moeten blijven beseffen dat we alleen goed kunnen zijn als we alles op 100 procent doen. Wij kunnen ons geen procentje verslapping veroorloven, want zo goed zijn we namelijk niet. Ik wil gewoon dat we op deze voet verdergaan", sluit de coach af.

Heerenveen-AZ begint zondagmiddag om 16.45 uur.