Rankovic: 'Voor mij was het makkelijker dan voor de mensen van de club'

Rankovic: 'Voor mij was het makkelijker dan voor de mensen van de club'

07-11-2020 17:19
9

ADO Den Haag-trainer Aleksandar Rankovic sluit een buitengewoon roerige week af met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. De hoofdtrainer gooide zelf lont in het kruitvat door openlijk zijn beperkte invloed op het transferbeleid van de club te bespreken: uiteindelijk kreeg Rankovic het vertrouwen, maar verhuisden assistenten Rick Hoogendorp en Michele Santoni naar de jeugdopleiding.

"Het was voor de hele organisatie geen leuke week", begint Rankovic voor de wedstrijd tegen FC Twente voor de camera van FOX Sports. "Voor mij was het denk ik makkelijker dan voor de mensen binnen de club. Deze oplossing is het besluit van de club, daar kan ik niet teveel over zeggen."

Rankovic hoopt dat de onrustige periode bij ADO op deze manier een halt toegeroepen kan worden. Het is een totaal nieuwe ervaring voor de oefenmeester. "Dit soort dingen leer je niet op de cursus. Ik voelde vanaf dag één de druk. Zonder druk moet je dit werk niet gaan doen."

De trainer moet het bij de club uit Den Haag doen met een selectie die duidelijk nog moet wennen aan het Eredivisie-niveau. "Dit is wat we hebben, we gaan ervoor vechten", blijft Rankovic realistisch.