Algemeen Dagblad: 'speciaal team' gaat keuze maken tussen Ajax, NAC en NEC

Algemeen Dagblad: 'speciaal team' gaat keuze maken tussen Ajax, NAC en NEC

13-11-2020 13:40
65

De proef met meer publiek bij wedstrijden wordt gedraaid in het stadion van Ajax, NAC Breda of NEC. Dat weet het Algemeen Dagblad. Een 'speciaal team' is op zoek naar het meest geschikte onderkomen.

Vrijdag bevestigde staatssecretaris Mona Keijzer dat er in januari proeven in testsituaties kunnen worden gedaan om weer wedstrijden met meer publiek mogelijk te maken. Het Algemeen Dagblad meldt dat er 1500 supporters worden toegelaten.

Het is nog onbekend in welk stadion de proef gaat plaatsvinden: het gaat volgens het AD tussen Ajax, NAC en NEC. Aan de hand van de testresultaten moet duidelijk worden of en hoe er weer supporters welkom zijn in het Nederlandse betaald voetbal.

Bij de proef worden de fans verdeeld over vijf 'bubbels' van 250 personen en één van 500 mensen. Onder meer het gedrag van bezoekers, de luchtkwaliteit, het gebruik van mondkapjes, desinfectie en de gevolgen voor kwetsbare groepen worden onderzocht.

'In de ene bubbel worden wel continu mondkapjes gedragen en in de ander juist niet', schrijft het AD. 'In de ene wordt een tussenrij aan stoelen vrijgehouden en in de volgende juist weer niet. Zingen blijft overigens uit den boze, wel mogen groepen binnen de proef ‘enthousiast en uitgelaten gedrag vertonen'.'