Slecht nieuws voor Memphis: La Liga zet mes in salarishuis van Barcelona

Slecht nieuws voor Memphis: La Liga zet mes in salarishuis van Barcelona

Gepubliceerd: dinsdag 17 november 2020 om 13:40di 17-11-2020 om 13:40

De impact van de coronacrisis op FC Barcelona wordt andermaal pijnlijk duidelijk: La Liga heeft het mes gezet in de salarislimiet van de Catalanen. De club van coach Ronald Koeman mag volgend seizoen 288 miljoen euro minder uitgeven aan salarissen, een daling van 41 procent.

La Liga heeft dinsdag de salarislimieten voor alle clubs in de Spaanse competitie bekendgemaakt. Barça blijkt de grote verliezer. Waar Blaugrana dit seizoen werkt met een limiet van 671 miljoen euro, is dat volgend jaar 382,7 miljoen. Ook aartsrivaal Real Madrid gaat er op achteruit, maar wel beduidend minder. De Konklijke mag volgend seizoen 468,5 miljoen besteden, tegenover de huidige 641 miljoen.

De limiet wordt berekend op basis van onder meer de te verwachten inkomsten uit tv-rechten. De coronacrisis heeft echter een grote invloed, mede doordat er nog geen fans welkom zijn. In totaal daalt het salarisbudget van de clubs uit de Primera División met 610 miljoen tot 2,33 miljard. 

"Er wordt nog altijd meer uitgegeven dan de bedoeling is", zegt La Liga-baas Javier Tebas tegen Marca. "Clubs kunnen ook niet af van doorlopende contracten. De grotere clubs krijgen de zwaarste klappen. Het zal lastig worden om winteraankopen te doen."

De nieuwe limiet lijkt dan ook slecht nieuws voor Memphis Depay. De Oranje-aanvaller zag de voorbije transferperiode al een overstap naar Barcelona in rook opgaan, omdat het salarishuis in Camp Nou uit zijn voegen barst. De Catalanen voeren al maanden overleg met de spelers over een nieuw salarisoffer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws