'Überflieger in Holland' geïnterviewd door BILD: 'Speelwijze is indrukwekkend'

'Überflieger in Holland' geïnterviewd door BILD: 'Speelwijze is indrukwekkend'

17-11-2020 15:21
38

De Eredivisie-opmars van het Duits getinte Vitesse is ook in Duitsland niet onopgemerkt gebleven. Jan Fiesser – assistent-trainer van landgenoot Thomas Letsch – spreekt tegenover BILD over de sensationele seizoensstart van de gedeeld Eredivisie-koploper.

Fiesser deed ervaring op in de jeugdopleiding van Eintracht Frankfurt en maakte afgelopen zomer de overstap naar Vitesse. De 33-jarige oud-prof had niet verwacht dat de Arnhemmers na acht speelronden samen met Ajax bovenaan zouden staan. "Als iemand dat vooraf gezegd had, zou ik diegene voor gek verklaren. Vooral de manier waarop we dit gedaan hebben en onze speelwijze, dat heeft indruk op me gemaakt", vertelt de assistent-trainer van de Überflieger in Holland. "Onze filosofie en de kwaliteiten van de spelersgroep: het is een perfecte mix. De spelers hier hebben allemaal een goede voetbalopleiding gehad."

Fiesser maakte de afgelopen jaren carrière als jeugdtrainer, maar wilde graag de sprong naar een eerste elftal wagen. "Ik vind het leuk om spelers op te leiden, maar ik wilde al langere tijd werkzaam zijn in het Senioren-Bereich. Die kans heb ik hier gekregen." De ambities van de assistent van Letsch reiken echter verder dan Arnhem. "Ik wil nu succesvol zijn met Vitesse, daar gaat het om. Maar op termijn wil ik trainer worden in de Bundesliga: dat is het grote doel."