Historisch: Duitsland krijgt er zes (!) om de oren in Sevilla en mist Final Four

Historisch: Duitsland krijgt er zes (!) om de oren in Sevilla en mist Final Four

17-11-2020 22:35 Laatste update: 22:37
86

Frankrijk heeft in de Final Four van de Nations League gezelschap gekregen van Spanje. De ploeg van Luis Enrique moest in zijn laatste poulewedstrijd winnen van Duitsland en deed dat met verve: Die Mannschaft werd in Sevilla op een historisch pak slaag getrakteerd.

Spanje-Duitsland 6-0
Duitsland stond bij aftrap bovenaan in Poule A4 en had één punt nodig om de Final Four te halen. De mannen van Joachim Löw werden echter totaal onder de voet gelopen en stonden bij rust al op een onoverbrugbare achterstand. Álvaro Morata en Rodri velden Manuel Neuer met rake kopballen, Ferrán Torres had er tussendoor 2-0 van gemaakt.

Spanje zag recordinternational Sergio Ramos vlak voor rust uitvallen, maar ging in de tweede helft vrolijk verder. De totaal machteloze Duitsers – met PSV'er Philipp Max als linksback – bleven zeeën van ruimte weggeven en zagen Torres tot twee keer toe profiteren. De Manchester City-aanvaller kon één keer van dichtbij afwerken en maakte even later zijn hattrick vol met een strakke uithaal van afstand. Kort voor tijd werd het zelfs 6-0 via Mikel Oyarzabal.

Na de sensationele ontknoping in Sevilla zijn twee van de vier poulewinnaars bekend: Frankrijk had zich eerder deze interlandperiode al van poulewinst verzekerd, Spanje heeft nu dus ook de Final Four gehaald. Woensdag worden de overige twee tickets verdeeld: België verdedigt tegen Denemarken zijn koppositie in Poule A2, Italië mag proberen Nederland en Polen af te houden.

Overige uitslagen
A3
Frankrijk-Zweden 4-2
Kroatië-Portugal 2-3
A4
Zwitserland-Oekraïne afgelast
C1
Luxemburg-Azerbeidzjan 0-0
Montenegro-Cyprus 4-0
D1
Malta-Faeröer 1-1
Andorra-Letland 0-5
D2
Gibraltar-Liechtenstein 1-1