Vermoedelijke Oranje-opstelling: Berghuis en Luuk de Jong worden gepasseerd

Vermoedelijke Oranje-opstelling: Berghuis en Luuk de Jong worden gepasseerd

Gepubliceerd: woensdag 18 november 2020 om 10:49wo 18-11-2020 om 10:49

Frank de Boer gooit de opstelling van Oranje woensdagavond om ten opzichte van het duel met Bosnië van afgelopen zondag. De bondscoach hintte eerder al op 'frisse benen' en het Algemeen Dagblad denkt dat er op drie posities voor een andere speler wordt gekozen.

De verwachting is dat Owen Wijndal niet drie keer in één week negentig minuten zal spelen. De linksback van AZ maakte indruk op De Boer in de oefenwedstrijd tegen Spanje en mocht daardoor blijven staan, maar zal nu toch vervangen worden door Patrick van Aanholt. De verdediger van Crystal Palace heeft de frisse benen waar de bondscoach al over praatte.

Daarnaast geeft De Boer de voorhoede van Oranje anders vorm dan de afgelopen twee wedstrijden. Steven Berghuis en Luuk de Jong konden hun stempel niet echt drukken op het spel van het Nederlands elftal en zullen na twee basisplaatsen nu genoegen moeten nemen met een plekje op de bank. Calvin Stengs en Donyell Malen spelen waarschijnlijk in hun plaats.

Het Nations League-treffen tussen Oranje en Polen begint woensdagavond om 20.45 uur. Als Nederland wint en Italië punten laat liggen tegen Bosnië, eindigt de ploeg van De Boer toch nog bovenaan in de groep en kwalificeert het zich voor de Final Four.

De vermoedelijke opstelling van Oranje volgens het AD: Krul; Dumfries, De Vrij, Blind, Van Aanholt; Frenkie de Jong, Klaassen, Wijnaldum; Stengs, Malen, Memphis.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws