Superieur Italië houdt Oranje achter zich en gaat met België naar Final Four

Superieur Italië houdt Oranje achter zich en gaat met België naar Final Four

Gepubliceerd: woensdag 18 november 2020 om 22:36wo 18-11-2020 om 22:36

Laatste update: woensdag 18 november 2020 om 22:45wo 18-11-2020 om 22:45

Italië is zoals verwacht de winnaar geworden van de Nations League-poule waar ook Oranje in zat. De Azzurri hadden plaatsing voor de Final Four in eigen hand en slaagden met vlag en wimpel voor hun laatste opdracht tegen Bosnië-Herzegovina.

Bosnië&Herzegovina-Italië 0-2
Italië had midweeks indruk gemaakt tegen Polen en was ook in Sarajevo superieur. De ploeg van Roberto Mancini brak na 22 minuten spelen de wedstrijd open: Lorenzo Insigne leverde een prachtige voorzet met buitenkant rechts af, Andrea Belotti werkte de bal al vallend in de verre hoek. Die krappe voorsprong bleef lange tijd op de borden staan. Insigne krulde de bal vlak voor tijd tegen de buitenkant van de paal. In de tweede helft werd alsnog een einde gemaakt aan alle onzekerheid. De splijtende pass kwam ditmaal van Manuel Locatelli, Domenico Berardi tekende voor de schitterende 0-2.

België-Denemarken 4-2
De Azzurri krijgen in de Final Four gezelschap van Spanje, Frankrijk én België. De Rode Duivels verdedigden woensdag met succes hun koppositie tegen achtervolger Denemarken. Youri Tielemans leek de thuisploeg al na drie minuten in veilige haven te schieten, maar de Denen bleken een taaie tegenstander: Jonas Older Wind diende de Belgen al gauw van repliek.

Pas na de rust nam de ploeg van Roberto Martínez weer afstand: Romelu Lukaku passeerde Kasper Schmeichel en kopte even later ook de 3-1 binnen. Na een klunzige eigen goal van doelman Thibaut Courtois werd het nog even spannend. De hernieuwde hoop van de Denen werd één minuut later alweer gedoofd: Kevin De Bruyne loodste België definitief naar groepswinst.

Overige uitslagen
A2
Engeland-IJsland 4-0
B1
Oostenrijk-Noorwegen 1-1
Noord-Ierland - Roemenië 1-1
B2
Tsjechië-Slowakije 2-0
Israël-Schotland 1-0
B3
Servië-Rusland 5-0
Hongarije-Turkije 2-0
B4
Ierland-Bulgarije 0-0
Wales-Finland 3-1
C2
Armenië - Noord-Macedonië 1-0
Georgië-Estland 0-0
C3
Griekenland-Slovenië 0-0
Kosovo-Moldavië 1-0
C4
Albanië - Wit-Rusland 3-2
Kazakhstan-Litouwen 1-2

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws