'Van knieblessure herstelde Willems staat mogelijk voor Premier League-comeback'

'Van knieblessure herstelde Willems staat mogelijk voor Premier League-comeback'

Gepubliceerd: donderdag 19 november 2020 om 23:40do 19-11-2020 om 23:40

Jetro Willems scheurde in januari zijn kruisband af en werkt inmiddels op het trainingsveld aan zijn rentree bij Eintracht Frankfurt. De toekomst van de verdediger is nog niet bekend: na dit seizoen loopt zijn contract in Duitsland af. Willems wordt in verband gebracht met een terugkeer naar Newcastle United.

Willems heeft zijn revalidatie zo goed als afgerond en traint weer volop mee bij Frankfurt. Vanwege zijn aflopende contract wordt zijn situatie in de gaten gehouden door andere clubs. Zo zou Newcastle United erover denken om Willems terug te halen naar St. James Park, meldt Evening Chronicle. The Magpies willen echter eerst zien dat Willems weer topfit is na zijn zware knieblessure. De verdediger zelf zou wel oren hebben naar een terugkeer.

De linksback is optimistisch gestemd en denkt in december weer in actie te kunnen komen voor Frankfurt. "Ik kan al spelen, maar we doen het rustig aan. Ik heb natuurlijk een grote blessure gehad. Veel spelers zijn te vroeg begonnen en weer geblesseerd geraakt. Ik wil mijn tijd nemen en goed terugkomen. Hiervoor heb ik ook al twee knieblessures gehad, dus nu moet het gewoon goed zijn", geeft Willems aan in gesprek met Voetbal International.

"Dit is een gekke periode: omdat ik al tien maanden geblesseerd ben, voel ik me voor de eerste keer in mijn carrière een normaal persoon", vervolgt hij. "Als ik fit ben, wordt er veel van me verwacht en móet ik. De club betaalt me. De trainer stelt me op, omdat ik op dat moment de beste ben op die positie. Nu zeggen ze: wanneer het komt, komt het. Je leeft ervoor en bent zó gefocust, dat je geen tijd hebt om te beseffen wat je hebt of wie je bent. Dat het echt bijzonder is. Nu heb ik dat veel meer."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws