Derksen-doelwit niet geraakt door kritiek na recordzege Ajax: 'Echt een incident'

Derksen-doelwit niet geraakt door kritiek na recordzege Ajax: 'Echt een incident'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 09:11vr 20-11-2020 om 09:11

De verpletterende nederlaag van VVV-Venlo tegen Ajax (0-13) was een incident. Dat stelt Arjan Swinkels, nadat zijn ploeg zich in de weken na het recordverlies herpakte. Toch zal de ervaren verdediger de desastreuze dag niet snel meer vergeten.

Swinkels (36) kreeg twee dagen na de 0-13 nederlaag ook nog onderuit de zak van Johan Derksen. "Ongelooflijk dat die jongen in de Eredivisie voetbalt", zei het Veronica Inside-boegbeeld onder meer. Swinkels kan erom lachen. "Ik hou het toch al behoorlijk lang vol op dit niveau", reageert hij in het Brabants Dagblad.

"Ach, in die praatprogramma's zijn ze vaak van de overdrijving hè. Anders halen ze geen hoge kijkcijfers. Kijk, die 0-13 was niet fraai natuurlijk. Maar het was in mijn ogen echt een incident. Een paar dagen later wonnen we voor de beker van FC Den Bosch, daarna verloren we nipt bij FC Groningen en pakten we verdiend drie punten tegen Heracles."

"En ja, ik zag er een keer niet lekker uit toen ik struikelde en er daardoor een tegendoelpunt viel tegen Ajax. Daar mag ook best wat van gezegd worden op tv. Als ze maar niet gaan zoeken, zoals Van der Gijp een tijd bij PSV'er Manolev deed", aldus Swinkels, die ervan overtuigd is dat VVV niet met 0-13 had verloren als er publiek in De Koel had gezeten.

"Dat mag geen excuus zijn, maar dan was er iets ontstaan", claimt de routinier uit Moergestel. "Lastig te omschrijven, maar je ziet vaker rare uitslagen in de coronatijd. Publiek kan echt een factor zijn. Stel dat je achter staat met 2-0 en je maakt de aansluitingstreffer. Dan kunnen de fans je opzwepen en dat voelt de tegenstander ook. Nu gebeurt er op de tribunes niets na zo'n doelpunt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws