Nederlandse verdediger tekent bij in Leeds: 'Grote stap toen ik Ajax verliet'

Nederlandse verdediger tekent bij in Leeds: 'Grote stap toen ik Ajax verliet'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 10:53vr 20-11-2020 om 10:53

Pascal Struijk heeft bijgetekend bij Leeds United. De 21-jarige Nederlandse verdediger had een aflopende verbintenis met de Premier League-club, maar staat nu tot medio 2024 onder contract op Elland Road.

Het nieuwe contract van de jonge Nederlander heeft een looptijd van drieënhalf jaar. Op de clubsite van The Whites reageert Struijk op het tekenen van een nieuw contract. "Ik ben heel blij. Het is altijd mooi om een nieuw contract voorgeschoteld te krijgen en het laat zien dat de club vertrouwen in mij heeft. Dat doet me goed."

Leeds nam Struijk in januari 2018 over van Ajax en liet hem rijpen in de Onder-23. Daar heeft hij geen spijt van gehad. "Het was een grote stap voor mij toen ik Ajax verliet, maar het heeft echt goed uitgepakt. In de Premier League spelen en zien hoe goed je tegenstanders zijn was altijd een droom voor mij en ik zit nu midden in die droom."

In december 2019 debuteerde de stopper uit Deurne voor Leeds in het Championship-duel met Hull City. Hij promoveerde datzelfde seizoen nog met de volksclub en dit seizoen heeft de Nederlander al vijf wedstrijden in alle competities gespeeld. Ook debuteerde hij al in de Premier League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws