Klopp angstig: 'Kregen op dezelfde dag de vreselijke foto's van Van Dijk'

Klopp angstig: 'Kregen op dezelfde dag de vreselijke foto's van Van Dijk'

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 08:12za 21-11-2020 om 08:12

Voor Liverpool begint de Premier League dit weekend weer met een wedstrijd tegen Leicester City, maar Jürgen Klopp heeft te maken met een waslijst aan blessures. Virgil van Dijk ligt er maandenlang uit met een gescheurde kruisband, terwijl Thiago Alcántara nog steeds moet herstellen van de charge van Richarlison tijdens de Merseyside Derby.

"Het was een klap, een trap recht op de knie", begint Klopp op de persconferentie voor de wedstrijd van zondag. "We moeten dealen met de blessures en dat soort ongelukken kunnen gebeuren. In dit spel zijn er nou eenmaal overtredingen, harde overtredingen. Maar Thiago staat weer op het trainingsveld en rent weer, dus het zal niet zo lang meer duren."

Het blessurenieuws over Thiago kwam dezelfde dag binnen als het desastreuze nieuws over Van Dijk, die er lang uitligt met een kruisbandblessure na een kamikaze-actie van Everton-keeper Jordan Pickford. "In het begin, toen we de foto's zagen... Op dezelfde dag kregen we ook de vreselijke foto's van Van Dijk", was Klopp gespannen. "We waren opgelucht dat het voor Thiago niet zo serieus was."

Klopp weet niet of er de financiële mogelijkheden zijn voor Liverpool om in januari de transfermarkt op te gaan. "Dat gaan we zien", vervolgt hij. "Ik weet niet precies wat we kunnen doen in januari, om eerlijk te zijn. Ik heb geen idee. Dat we kijken naar oplossingen op de transfermarkt, dat moge duidelijk zijn. Maar op dit moment moeten we het met deze situatie doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws